Kaotisk bispevalg bliver aldrig undersøgt

Den politiske opbakning til en tilbundsgående undersøgelsen af bispevalget i Roskilde er nu væk

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den første runde af bispevalget i Roskilde stift er kaldt danmarkshistoriens  mest kaotiske bispevalg, men der kommer ingen tilbundsgående undersøgelse af, hvad der gik galt ved stemmeoptællingen, der førte til såvel nyvalg som til at valgbestyrelsen måtte trække sig.

Efter at bispevalget nu  er afsluttet, er den politiske opbakning  til at gennemføre en tilbundsgående undersøgelsen nemlig  forsvundet, skriver Kristeligt Dagblad.

Det er meldingen fra folketingsmedlem Britta Schall Holberg (V), der som Venstres kirkeordfører og formand for Folketingets kirkeudvalg ellers har spillet en afgørende rolle i forsøget på at afklare, hvad der gik galt.

Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech mener at grundlaget for bispevalg og valgbestyrelser er stærkt nok og at det  derfor ikke behøver at blive ændret.

- Jeg har fuld tillid til ministerens vurdering, så jeg vil sige, at selvom forløbet ikke har været kønt, og der stadig er spørgsmål, man kunne ønske besvaret, kommer vi nok ikke meget videre, siger Britta Schall Holberg.