Kanin slået ihjel med modgift mod nervegas

Politiet i Præstø advarer om farlige ampuller med mærket "Autoinjektor mod nervegas". Ampullerne er blevet brugt til at slå en kanin ihjel på SFO´en Kernehuset i Præstø

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har fundet knap et dusin ampuller omkring buret, hvor kaninen blev slået ihjel i weekenden og dels frygter ordensmagten, at børnene på SFO´en bliver stukket af ampullerne og dels frygter de for, at stoffet falder i ukyndiges hænder.

- Jeg tror ikke det er stofmisbrugere, der har brugt dem, vurderer landbetjent Henning Nerup Rasmussen overfor TV2 ØST, vi frygter mere, at det er drengestreger og at der er nogle der kommer galt afsted, hvis ikke ampullerne bliver fundet.

Landbetjenten vurderer at ampullerne med "modgift mod nervegas" kommer fra Forsvaret og han frygter, at der kan være flere i omløb.

- Det kan være der er en hel karton med de her ampuller i omløb, og ifølge apoteket i Præstø er de livsfarlige i ukyndiges hænder, derfor er vi nødt til at advare befolkningen mod dem, siger landbetjenten.

Ampullerne beskrives som almindelige i et brunt hylster. De er 10 - 12 centimeter lange og har påskriften "Autoinjektor mod nervegas". Ifølge TV2 ØST oplysninger skal soldater i krig sprøjte sig med stoffet, hvis de bliver ramt af et nervegasangreb.

- Hvis man ikke har været udsat for et nervegasangreb og tager stoffet, kan man gå i kramper og i værste fald dø, siger landbetjent Henning Nerup Rasmussen til TV2 ØST.

buret