Kamp om krydstogtskibene

Nu vil Korsør også til at have del i de attraktive krydstogtskibe, som har kastet guld over Kalundborg de seneste par år. Men det bliver ikke uden kamp

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om to små uger lægger krydstogtskibet Discovery til i Korsør. Og det er blot anden gang at Korsør får besøg af sådan en fornem gæst. - Det betyder rigtig meget for havnen, men også detailhandlen og den reklame som området får, siger havnechef i Korsør, Flemming Erichsen. Havnen får besøg af ét krydstogtskib mere i år, men allerede fra næste år er det aftalt at havnen skal have besøg fire gange.  I forvejen har Kalundborg en blomstrende industri for krydstogtsskibe. Alene denne sommer anløber der 11 af de store skibe til havnen. I Kalundborg mener man stadigvæk at have et solidt forspring i forhold til Korsør. - Vi har rigtig mange ting at byde på. Vi har netop vundet en stor pris fordi vi tager så godt imod passagerne, og sådan en tæller meget. Derudover har vi lavet en forening, som skal finansiere tolke, som kan hjælpe til når kunderne kommer, siger borgmester i Kalundborg Kommune Tommy Dinesen. 

Og det ser da også ud til at konkurrencen bliver tæt. I juli lægger skibet Black Watch til i Kalundborg. Men næste år ved samme tid bliver destinationen Korsør i stedet for.