Kamp om at komme først

Valgkampen var kun få minutter gammel, da den en konservativ folketingskandidat klatrede op i en lygtepæl i Faxe for at sætte valgplakater op. Det handler om at komme først ud på gaden, siger en socialdemokrat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap havde statsminister Anders Fogh Rasmussen sagt ordet "valg", før mange af de regionale folketingskandidater var ude på gaderne for at få fat i vælgerne.

I Kalundborg kunne den socialdemokratiske folketingskandidat Rasmus Horn Langhoff møde vælgerne med sit valgmateriale kun ti minutter efter valget var begyndt.

- Det er vigtigt at komme først, for jeg tror, at det er der, man gør det største indtryk på folk, så de også huser en, siger han til TV2 Øst.

I Faxe havde den konservative kandidat Sidsel Leth Svensson igang med at hænge plakater op, så snart Fogh havde udskrevet valget. Hun mener, at det er særdeles vigtigt at være først. 

- Her i begyndelsen er der nogle kandidater, der er lidt sløve. Og så tror jeg, at vi som kommer først får lidt ekstra opmærksomhed, siger Sidsel Leth Svensson til TV2 Øst.