¨

Kamp om de små sygehuse

Socialdemokraterne blæser nu til kamp for at bevare de små sygehuse her i regionen. Men det har lægerne svært ved at se fornuften i.

I Nakskov er sygehuslukninger blevet en varm kartoffel. Og de lokale får nu opbakning fra socialdemokraterne i Region Sjælland. De forkaster udspillet, som administrationen kom med forleden om sygehuslukninger.

- Folk der bor i udkantsområder som fx Nakskov skal ikke til at køre langt for at komme til lægen, siger socialdemokraten Tommy Kamp fra Regionsrådet.

Derfor har han nu nedsat en arbejdsgruppe, der hurtigt skal komme med en ny plan. Den gamle mener de simpelthen er for dårlig.

Tommy Kamps udmelding falder dog ikke i god jord hos foreningen af Yngre Læger. De mener ikke, de små hospitaler, som det i Nakskov, skal tage mod akutte patienter fremover. Hospitalernes begrænsede antal læger og ressourcer kan nemlig få stor betydning for den enkelte patient.

- Hvis det ikke bliver opdaget lige med det samme, hvad der er galt, kan det føre til flere komplikationer. Og på de små sygehuse er man ikke i stand til at undersøge folk ligeså godt, siger formand for Yngre Læger i Region Sjælland Bue Juvik.

På Nakskov hospital har man ikke nogen overlæge. Man kan ikke tage røntgenbilleder om natten, og det er svært at tiltrække arbejdskraft. Men det mener Tommy Kamp sagtens, man kan komme uden om.

- Det skal bare opgraderes. Bare fordi det ikke fungerer lige nu, skal man ikke lukke et sygehus som det i Nakskov, siger Tommy Kamp.

Men den løsning tror Bue Juvik ikke på.

- Selvom man sendte 50 læger og 50 millioner derned, ville de alligevel aldrig få en nogle gode rutiner, fordi der er så få patienter. Det vil sige at man ikke vil kunne yde det optimale, når der virkelig kom tryk på.

Udover Nakskov er det de små sygehuse i Fakse og Kalundborg, der også står for skud i regionsplanen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App