Kammerater på køretur før dødsulykke

Politiet formoder, at den mand, der blev fundet død nær Holbæk, er offer for flugtbilist.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En flok kammeraters natlige køretur endte i dødelig alvor, da den ene natten til tirsdag tilsyneladende blev kørt ned og dræbt på landevejen ved Dramstrup nær Holbæk.

Tirsdag eftermiddag havde det lokale politi kortlagt det meste af tiden op til dødsfaldet, men de sidste minutter er stadig blanke.

- Det ligger fast, at fem kammerater var ude at køre efter, at de havde været i byen. To af dem kom lidt op at skændes og småtjattede til hinanden, og det ville føreren af bilen ikke have, så de blev sat af, fortæller vicepolitiinspektør Kim Græns fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Klokken tre natten til tirsdag anmeldte en tilfældig bilist, at han havde fundet en ung mand liggende død midt på vejen og en anden mand, der chokeret og indsmurt i blod gik rundt lidt væk fra stedet.

Umiddelbart valgte politiet at anholde den chokerede mand, da han ikke kunne forklare, hvad han lavede på stedet. I løbet af formiddagen stod det dog klart, at hans forvirrede tilstand skyldtes ulykken, og efter lægebesøg og afhøring blev han løsladt.

- Vi har nu været i stand til at afhøre ham, men han forklarer, at han ikke kan huske, hvad der skete op til selve ulykken, siger Kim Græns.

Politiet gennemførte tekniske undersøgelser og ligsyn på selve landevejen tirsdag morgen. Resultatet blev, at politiet tror mest på, at det var en flugtbilist på vej mod Kalundborg, som ramte den unge mand.

- Der kan både være tale om en flugtbilist, der stikker af fra stedet, og en lastbil, der kører videre uden at have bemærket, at han ramte nogen, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet har i løbet af tirsdagen fået flere henvendelser fra folk, der har set biler på Skovvejen ved Dramstrup forud for klokken tre om natten.

Pårørende var tirsdag eftermiddag på vej til Retsmedicinsk Institut for at identificere den afdøde.