Kameler flyttede til Sverige

Kamelflokken i Knuthenborg Safaripark er blevet 3 kameler mindre. 3 unger fra sidste år er flyttet hjemmefra og bor nu i en dyrepark i Sydsverige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knuthenborg har længe drømt at have en stor kamelflok. Det er lykkedes til fulde i år efter 2 år med babyboom hos kamelerne.

Derfor kunne Knuthenborgs dyrechef Lisbeth Høgh sige ja til at 3 af de nu voksne hun kameler, der blev født sidste år, kunne flytte hjemmefra og til Sverige. Svenske Ystad Djurpark er i gang med at bygge en stor kamelflok op, og henvendte sig tidligere i år for at spørge om der var kameler, de kunne overtage.

- Vi er glade for at kunne give vores kameler et nyt sted at bo, siger Knuthenborgs Dyrechef Lisbeth Høgh en pressemeddelelse fra safariparken.

Intensivt samarbejde

Der foregår et intensivt samarbejde mellem de europæiske dyreparker for at finde nye hjem til de dyr, som kommer i overskud i de enkelte dyreparker eller zoologiske haver.

Kamelflytningen kom hurtigt i stand, og inden længe begyndte overvejelserne på, hvordan de 3 kameler kunne komme til Sverige.

- Vi var spændte på hvordan flytningen ville gå, da en kamel i sagens natur er et stort dyr at flytte rundt på, siger Lisbeth Høgh.

Størrelsen overraskede

Det var ejeren selv af Ystad Djurpark, der kom til Knuthenborg for at hente de 3 hun-kameler.  Ved ankomsten blev han noget overrasket over, hvor store kamelerne var, og om de mon kunne være i den medbragte hestetrailer.

Det kunne de 3 kameler sagtens, og der var problemfrit at få dem ind i traileren uden at dyrene blev stressede. I løbet af kort tid var alle kameler læsset og klar til at forlade deres barndomshjem Knuthenborg for at flytte ”hinsidan”.

- Det gik godt med flytningen, og de fik en fin rejse til Sverige, siger Lisbeth Høgh.

3 mere flytter næste år

Den svenske dyrepark får kamelerne som en ”donation” fra Knuthenborg, da dyr ikke sælges.

Knuthenborg har nu 17 kameler i flokken på Skovridersletten. Det er 1 han, 12 hunner og 4 unger.

Til næste år flytter yderligere 3 kameler hjemmefra. Det er 3 af ungerne født i år, der sandsynligvis skal til en dyrepark i Holland. Det er allerede aftalt via det internationale samarbejde i EAZA.