¨

Kalundborg vil hjælpe ensomme ældre

Foto: TV ØST

Ældre skal opleve støtte og have hjælp til at komme ud af ensomheden og så skal den forebyggende indsats styrkes, lyder det fra kommunen.

Ældre – og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune vil sammen med Ældrerådet styrke indsatsen for ensomme ældre og fokusere langt mere på det forbyggende arbejde på området.

Sådan lyder budskabet i en pressemeddelelse.

-  Ensomhed er en ubehagelig følelse og tilmed er der et vist tabu om følelsen. Derfor bør tabuet nedbrydes, og vi skal være i stand til i det mindste at tale om ensomheden i det offentlige rum, fortæller Anders Villadsen, der er formand for Kalundborg Ældreråd.

Ældre – og Sundhedsudvalget har sammen med Ældrerådet i gangsat en idéudviklingsproces med formålet at øge og sætte fokus på ensomhed blandt ældre. Blandt andet er der afholdt en række workshops med sociale foreninger, hvor de forskellige parter har drøftet hvordan der kan tages bedre hånd de på ældre, der føler sig alene.

-   Vi skal sætte fokus på ensomhed, da dette i værste fald kan medføre depression og det, der er værre. Men det er ikke et problem, der er nemt at løse, da ensomhed ikke kun opstår, når mennesker er fysisk alene, siger John Frausing Andersen, formand for Vågekonerne Kalundborg.

Kalundborg Kommune vil nu som en række af tiltagene lave en hjemmeside, der skal informere om de mange, frivillige tilbud, som henvender sig til de ældre i området.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App