¨

Kalundborg-roer til VM

Foto: TV ØST

Kalundborg Roklubs formand Kåre Mattesen er på vej til VM i coastal, som holdes i Thessaloniki, Grækenland.

Når VM i coastal fra på fredag løber af stablen i den græske by Thessaloniki, er det med deltagelse fra Kalundborg. Kalundborg Roklubs formand Kåre Mattesen stiller op i mændenes 1x – single - i den nye bådtype coastalsculler, skriver roklubben i en pressemeddelelse.

Der er 25 deltagere i klassen, og der bliver 2 indledende heats med henholdsvis 13 og 12 deltagere, hvoraf 8 i hvert løb går videre til finalen.

Der er indledende heat nu på fredag og finaler lørdag, og målet for Kåre Mattesen i år er en finaleplads.

Bedste danske mand

Kåre Mattesen har i år vist, at han er den bedste danske mand i 1x. Både ved de uofficielle åbne nordiske mesterskaber i Helsingborg og senere ved DM i Skovshoved blev han kun overgået af de svenske roere fra Helsingborg, og han opnåede at blive nummer 1, 3 og 2.

Helsingborg roklub har dyrket coastal roning i en årrække, mens bådtypen er relativt ny i Danmark og især i Kalundborg. Kalundborg Roklub fik sin første coastal sculler, en single, i 2013 sponseret af Novo Nordisk.

Trænet 9 gange om ugen

Generelt kan man sige, at det tager flere års træning at blive rigtig god i coastalsculler, da roning i bølger udover fysisk styrke og udholdenhed også kræver en del teknik, men allerede nu kan Kåre Mattesen altså være med internationalt. Han har trænet 9 gange ugentligt i coastal som forberedelse – og har desuden mange års erfaring med roning og kaproning i almindelige scullere og inriggere som grundlag.

Ialt 450 af verdens bedste coastal roere forventes at deltage ved dette års VM.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App