Kalundborg-firma vandt over IBM og Microsoft

RoboBraille har modtaget fornem international pris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Firmaet RoboBraille, der drives af Synscenter Refnæs i Kalundborg, er kommet hjem fra London med en fornem pris.

I en konkurrence om at lave årets projekt i IT-branchen vandt RaboBraille foran så store virksomheder som både IBM og Microsoft, skriver Sjællandske i dag.

Den e-mail baserede RoboBraille-tjeneste giver syns- og læsehandicappede brugere mulighed for at få oversat elektroniske dokumenter enten til syntetisk tale eller til punktskrift, når de har behov for det.

- Vi er meget stolte over prisen. Godt nok var vi oppe imod nogen af IT-branchens virkelige sværvægtere, men det største skulderklap ligger nu i, at projektet bliver anerkendt for sit positive sociale sigte.
I takt med at flere og flere af de informationer, vi har brug for i hverdagen for eksempel kontoudtog, artikler eller lærebøger bliver digitaliseret, er det vigtigt at skabe løsninger, som sikrer, at alle kan være med.
Vi arbejder derfor på at udvide tjenesten til at imødekomme endnu flere af brugernes behov for en hurtig og enkel oversættelse. Blandt andet at få tjenesten til at håndtere endnu flere sprog, pdf-filer og matematik.'

Sådan siger Lars Ballieu Christensen, som er RoboBraille koordinator og leder af RoboBraille konsortiet