¨

Kæmper for dige ved Næsby Strand

Foto: TV ØST

I Næsby Strand ved Slagelse fossede vandet ind i flere sommerhuse, da stormen Bodil rasede 5. december sidste år. Nu kæmper de lokale for at det ikke sker igen.

For nogle mennesker her i regionen var dagen efter, hvor stormen Bodil ramte, værre. Vandet steg voldsomt og ved Næsby Strand fik flere sommerhusejere store vandskader efter oversvømmelser.

Og på otte år er området blevet oversvømmet hele tre gange. Og netop denne årstid giver grobund for bekymring hos sommerhusejerne.

- Især lige på denne årstid går vi og bekymrer os meget, om vi får en oversvømmelse mere, siger Børge Carlsen, sommerhusejer og formand for Digegruppen, Næsby Strand.

Tager kampen op mod vind og vand

Derfor er flere sommehusejere gået sammen om at tage kampen op mod vandet og vinden - og ifølge Børge Carlsen er et dige den eneste løsning, hvis Næsby Strand skal have en fremtid.

Efter stormen Bodil sidste år har Slagelse Kommune har det nye byråd været villig til at sælge den kommunale forstrand til sommerhusejerne, så de kan bygge diget der.

- Forhåbningerne er, at det kommer så hurtigt som muligt og helst inden den næste stormflod, siger Jens Ole Rømer, sommerhusejer og medlem af Digegruppen.

Lige nu er Rambøll ved at lave skitsetegninger af diget, og når de er klar, kommer de også med et overslag på prisen. Herefter vil det vise sig, hvor mange grundejere, der er imod og eventuelt vil klage over projektet.

Et dige vil beskytte i alt 104 sommerhuse - og i sidste ende er det op til kommunen at bestemme, om diget skal bygges, uanset om der er grundejere, der ikke vil betale til det.

 

03:40 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App