Kæledyr skudt med luftpistol

To katte med skudsår er blevet indleveret til dyrlægeklinik i Ringsted. Episoden vækker undren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indtil videre er to katte i Ringsted by blevet skudt med en luftpistol. Begge overlevede, men omstændighederne undrer dyrlægerne på Ringsted Dyreklinik, hvor de to katte efterfølgende blev undersøgt. Det skriver Dagbladet Ringsted.

- Når jagtsæsonen går ind, så får vi katte med skudsår ind, men vi har ikke oplevet, at det er sket inde i byen før, som det er sket med de her to sager, siger Tine Kildal, der er dyrlæge på Ringsted Dyreklinik.

Selvom dyrlægerne, der tog sig af kattene, ikke har hørt om skudepisoder mod katte inde i byen, så er det ikke uhørt, at folk med vilje skyder efter katte.

- Jeg har hørt om folk, der har været irriteret på en kat og så har skudt efter den. Folk ved ikke, hvor meget skade det kan gøre - de tror bare, at de kan jage katten væk, siger Peter Handberg, der er områdeformand for Vestsjælland i Dyrenes Beskyttelse.

Den ene af kattene blev skudt i låret, mens den anden blev skudt i maven. Skudskaden på den ene kat blev kun opdaget, fordi haglet havde dannet en knude, som dyrlægen måtte fjerne, hvorved haglet blev opdaget.

Kattenes ejermænd og -kvinder skal nok ikke sætte næsen op efter at få fanget luftpistolskytten.

- Man plejer ikke at fange den, der skyder dyr på den måde. I hvert fald ikke medmindre det sker i et villakvarter eller lignende, hvor alle kender hinanden, siger Peter Handberg.