Kæledyr efterlades i ferien

Kattekillinger, hvalpe og marsvin bliver efterladt, når folk skal på ferie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ferietid og pludselig kommer hunde- og katteejere i tanke om, at de ikke længere kan magte dyrene, og igen i år er der folk, der efterlader dyrene i livsfare. Det gælder især mange nyfødte kattekillinger, der bliver losset af rundt omkring i naturen.

Efterladt i Næstved
Søndag aften fik Heidi Pedersen fra Næstved pludselig uventet besøg udenfor sit vindue.

- Der render to børn rundt og to voksne rundt. Efter lidt tid kører de videre til næste hus på vores vej og stopper der. Nu begynder jeg at undre mig lidt. Bilen vender rundt og kører sin vej, og da jeg får kigget ned i vores gårdsplads kan jeg se tre katte. Jeg ringer til mine svigerforældre, der bor længere oppe ad vejen, og beder dem komme ned. Da de er kommet, fortæller de mig, at de lige har set to killinger stå og spise kattemad ved nabohuset. Så det var altså derfor bilen også standsede der. For at sætte de to andre katte af, siger Heidi Pedersen der er dybt rystet over episoden.

- Hvordan kan nogen have så koldt et hjerte at efterlade to killinger og en morkat ved et hus og så to andre killinger ved et andet hus. Jeg føler så mange ting på en gang. Jeg er frustreret, rasende, skuffet, sur og ked af det, siger Heidi Pedersen.

Afleveret på internat
Dyrenes beskyttelse kender alt til fænomenet. Udover de dyr der bliver efterladt i det fri, bliver der også afleveret masser af dyr på internaterne, når menneskene skal på ferie. 

- Folk indrømmer ikke, at de afleverer hunden eller fordi, at de skal på ferie. De giver typisk den undskyldning, at de har fået allergi eller at det er forbudt at have hund eller kat, hvor de bor. Men det sker af bekvemmelighedshensyn - for menneskerne, siger Lotte Brink, dyrlæge og dyreværnsinspektør i Dyrenes Beskyttelse til Jyllandsposten.

Hun siger, at det er psykisk meget hård for både katte og hunde og skifte hjem, og hun opfordrer folk til tænke sig grundigt om, inden de anskaffer sig kæledyr - og til at komme af med dyrene på en forsvarlig måde, hvis de alligevel har fortrudt familieforøgelsen.