K: National indsats mod dræbersnegle

Efter kritik fra Danmarks Naturfredningsforening kommer regeringens miljøordførere nu på banen. De Konservative vil have en national indsats mod dræbersnegle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det Konservative Folkeparti er klar til at tage Danmarks Naturfredningsforening (DN) på ordet og lavet en "massiv, koordineret, national indsats" mod dræbersnegle. Det lover den konservative miljøordfører, Christian Wedell-Neergaard (K), efter kritik fra DN. Naturfredningsforeningen mener, at regeringen svigter kampen mod det slimede havedyr.

- Problemet med dræbersneglene vokser eksplosivt, og en trussel af den størrelse mod den danske natur bør vi alle tage alvorligt, siger Christian Wedell-Neergaard i en pressemeddelelse.

- Derfor vil jeg gerne tage imod opfordringen fra Danmarks Naturfredningsforening og bakke op om en massiv, koordineret, national indsats mod dræbersneglen.

Miljøordfører Eyvind Vesselbo (V) vil drøfte med miljøministeren, om dræbersnegle skal bekæmpes med gift ligesom bjørneklo.

- Der er fatalt at opgive kampen mod dræbersnegle, siger han.

De aggressive iberiske skovsnegle hærger ikke kun villahaver, men findes nu også i enormt antal i parker og andre offentlige anlæg over store dele af landet. Og derfra kan de brede sig til de private haver, selv om haveejerne gør, hvad de kan, for at holde grunden fri.

Ifølge De Konservative er der ingen grund til at vente med at handle.

- Derfor vil jeg snarest muligt tage kontakt til de relevante personer og myndigheder for at få sat gang i en udryddelsesplan mod dræbersneglen, siger Christian Wedell-Neergaard.

Regeringen fremlægger sidst på året en handlingsplan mod invasive arter.

/ritzau/

 

 

Læs mere om dræbersneglene her:
Havenyts side om dræbersnegle
Otte måder at slå dræbersnegle ihjel på
Skov- og Naturstyrelsens side om dræbersnegle