K: Børnefamilier skal have rengøringsfradrag

Valgkampen er i fuld gang. Derfor fyger det med valgløfter. I dag foreslog Det Konservative Folkeparti, at børnefamilier skal have en hjælpende hånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kulturminister Brian Mikkelsen (Kons.) besøgte i dag Slagelse.

Med sig havde han masser af brochurer og valgløfter. Og nyeste skud på stammen var et rengøringsfradrag til børnefamilierne.

- Det, der tager allermest tid, det er altså rengøring og tøjvask og alle mulige andre ting. Og hvis man kan få noget hjælp til det, så har man mere tid til sine børn, fortæller Brian Mikkelsen til TV2 ØST.

I dag foreslog Det Konservative Folkeparti, at familier med børn under 14 år skal kunne fradrage udgifter på op til 2000 kroner om måneden for rengøring.

Og det udspil glæder Betina Christoffersen, der er mor til to drenge på to- og otte år.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Det vil gøre det, at vi får den ekstra frihed til at være sammen med vores børn - at man ikke har de der sure pligter, fortæller hun.

Forslaget vil ifølge Det Konservative Folkeparti koste 350 millioner kroner at gennemføre. Og skal man tro Brian Mikkelsen, så skal pengene nok blive fundet.

- Vi regner med, at vi finder pengene ved, at der er nogle fælles indkøb i den offentlige sektor, som man simpelthen sparer nogle penge på, siger han.