Justitsministeren skærer igennem i Gisselfeld-sag

Gisselfelds gamle testamente kan ikke bestemme den næste overdirektør for Gisselfeld Kloster, skriver justitsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke Gisselfelds gamle testamente, som skal bestemme, hvem den næste overdirektør for Gisselfeld Kloster skal være.

Det skal loven om ligestilling mellem mænd og kvinder derimod. Det slår justitsminister Lene Espersen (K) fast i et brev til Gisselfelds bestyrelse, fordi bestyrelsen gerne ville have en afklaring, skriver DAGBLADET Køge.

Erik greve Danneskiold-Samsøe fastholder fortsat, at det er et familieanliggende, og at »den ulovlige og ugyldige bestyrelse« slet ikke har ret til at få den slags undersøgt. Han mener, at testamentet klart udtrykker, at der er mandlig arvefølge til posten som overdirektør.

Med justitsministerens brev i hånden kan bestyrelsen på sigt indlede forhandlinger med grevens 34-årige datter Erica Danneskiold-Samsøe, som er bestyrelsesformandens »naturlige valg til en efterfølger«, som Anker Laden-Andersen udtrykker det.

Der er ingen forhandlingerpt. da bestyrelsen afventer voldgiftsrettens afgørelse i sagen om, hvorvidt det var i orden for bestyrelsen af afsætte Erik greve Danneskiold-Samsøe fra posten som overdirektør.