¨

Juleposer til trængte familier i Slagelse

Foto: TV ØST

I dag fik 20 familier en tidelig julegave. Det var Fair House i Slagelse, der havde valgt at give en del af deres overskud til trængte familier.

Der var masser af juleglæde i Slagelse i dag. Her fik 20 familier bæreposer fyldt med julemad, drikkevarer og gaver. Det var handelshuset, Fair House i, Slagelse, der i samarbejde med Kvickly og kræmmere havde valgt at give julehjælp til trængte familier.

- Det er dejligt, at der er nogen, der tænker på andre også. Så jeg er rigtig glad for at få hjælp, siger Charlotte Holm, der er kontanthjælpsmodtager.

Fair House havde valgt at bruge noget af deres overskud på at glæde andre i julen. Hver pose indeholder mad og drikke for omkring 450 kroner.

- Jeg synes, det er den bedste julegave, jeg nogensinde har fået – så jeg er bare rigtig glad, fortæller ejeren af Fair House Michael Pedersen.

Rekord mange ansøgere

Og det er ikke kun i Slagelse, at folk søger hjælp til julen. Mange hjælpeorganisationer melder i år om rekord mage ansøgere. Dansk Folkehjælp har blandet andet fået 13.000 ansøgninger, selvom de kun har mulighed for at hjælpe 8.000 familier. Røde Kors uddeler i år også 6.500 pakker. Og det er 1.000 mere end sidste år. Hos Fair House havde 35 familier søgt om julehjælp.

- Jeg synes, det er en god ting. Der er rigtig mange, der ikke kan holde jul uden hjælp. Hvis det ikke var for det her, så kunne vi heller ikke holde jul, fortæller Charlotte Holm.

Fair House regner også med at dele julehjælp ud til næste år.

02:01 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App