Julekalendere skal sende fodbolddrenge til Holland

22 fodbolddrenge fra Slagelse skal i gang med at sælge julekalendere, så de kan komme på tur til Holland og samtidig støtte BørneTelefonen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fodboldboldglade drenge fra B73 i Slagelse vil i den kommende juletid sælge julekalender, så de kan tjene penge nok til en tur til Holland. Drengene skal sælge 700 af Børns Vilkårs julekalendere, og så tjener de selv 15 kroner per styk til Hollands-turen. Samtidig går overskuddet fra salget til Børns Vilkår, som blandt andet driver BørneTelefonen. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Salget af julekalenderen er en rigtig god måde at indsamle penge på. Vi får mulighed for at tage til Holland med en flok fodboldglade drenge, og samtidig støtter vi BørneTelefonen – det er vigtigt, at børn har et telefonnummer, de kan ringe til, hvis de har det svært, fortæller Peter Olsen, der er holdleder for de 11-årige drenge i B73 i Slagelse.

God anledning

Drengene har hver fået udleveret et antal julekalendere, som de kan sælge til venner, familie og naboer. Samtidig vil Peter Olsen i samarbejde med forældrene tale med børnene om, hvad overskuddet går til, og at andre børn kan have det svært.

- Julekalendersalget er en god anledning til få vendt nogle lidt tungere emner på holdet. Vi taler blandt andet om, at det ikke er alle børn, der har det lige godt, siger Frank Thomsen.

Mere populær end nogensinde

BørneTelefonen modtog sidste år godt 33.000 samtaler med børn og unge om alt fra digital mobning, kærlighed og venskaber til vold og omsorgssvigt. Pengene fra blandt andet salget af julekalendere er med til at sikre, at børn kan få gratis anonym rådgivning hver dag året rundt.

- Det betyder meget for os, at det netop er børn, der er med til at sikre, at vi har BørneTelefonen, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Køberne af julekalenderne kan vinde flotte præmier. Under lågerne gemmer der sig søde nisser, fakta om BørneTelefonen og et lykkenummer, som giver mulighed for at vinde lækre præmier. Der en VW up!, rejsegavekort og mange andre lækre præmier på højkant.

Læs mere om, hvordan skoleklasser og frivillige foreninger kan tjene penge via salg af Børns Vilkårs julekalender her: http://www.stoetforeningen.dk/ og http://www.bornsvilkar.dk/


Nyhedsoverblik