Jubilæum markeret i svæveflyklub

Carl Kristiansen fra Midtsjælland Svæveflyklub har fløjet svævefly i 70 år. I dag blev han fejret med en helt speciel overraskelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midtsjællands svæveflyklub havde i dag dækket op til jubilæum. De fejrede, at et af deres medlemmer, 86-årige Carl Kristiansen, har fløjet svævefly i 70 år.

- Det har altid været en interesse og en drengedrøm at flyve. Men det jeg egentlig ville, det kunne man ikke blive, fordi det var krig, så derfor blev det svævefly, siger Carl Kristiansen.

Fly fra 1920’erne

Mens Carl Kristiansen blev fejret med sang og morgenbrød, ventede der ham en gammel bekendt ude på flyvepladsen. Et fly magen til det, som Carl Kristiansen første gang fløj i, stod klar og ventede på, at Carl Kristiansen endnu engang skulle flyve i det.

- Vi kan slet ikke komme i tanke om, at vi før har haft et 70 års jubilæum i Danmark før. Så derfor fejrer vi det, siger Leif Hansen, der er kasserer i Midtsjællands Svæveflyveklub.

Brugt under 2. verdenskrig

Det er Dansk svæveflyhistorisk klub, der i dag var mødt op for at samle en ellers udgået tysk stammer-lippitz fra 1920. Svævefly af denne model blev fløjet af tyske soldater under 2. verdenskrig, og det var også denne model, som Carl Kristiansen fløj i, da han som 16-årig for første gang satte sig op i et svævefly. Flyvningen gik godt, selvom flyet kun fløj 100 meter hen ad flyvepladsen.

- Det var noget af en oplevelse! Man kunne næsten huske det fra dengang. Det var sgu skægt, siger 86-årige Carl Kristiansen efter flyveturen.