¨

Jobcenter stoppede revalidering før eksamen

Kort tid før Jens Arps afsluttende eksamen på kørelæreruddannelsen stoppede udbetalingen af revalidering fra Holbæk kommune. Der var ingen hjælp at hente, når han henvendte sig til kommunens jobcenter, og nu er det formentlig for sent.

I 2005 blev  Jens Arp sygemeldt med gigt efter 30 år som flyttemand. Kommunens jobcenter krævede, at han startede på revalidering, og Jens Arp var begyndt at glæde sig til at blive færdig, men da han kom ned i banken i slutningen af januar fik han sig en overraskelse. Der var nemlig ikke gået penge ind på kontoen.

Kommunen havde ikke givet noget varsel om standsningen af revalideringsudbetalingerne, og Jens Arp forsøgte desperat at få hjælp inden eksamen.

- Jeg prøvede i meget lang tid at ringe til kommunen, og da det så endelig lykkedes at komme igennem, så fik jeg at vide, at jeg skulle tale med en anden, men hun var på ferie, fortæller Jens Arp.

Da hun endelig kom tilbage fra ferien var det for sent. For selv om eksamen finder sted onsdag den 28. februar, så kan Jens Arp ikke gå op.

- Man skulle jo have betalt et gebyr til politiet for at få lov til at gå op til prøven, og det kunne jeg jo ikke nå inden den 16. februar, som jeg skulle, siger Jens Arp.

På Holbæk Kommunes jobcenter er man enig i, at sagen har været håndteret forkert.

- Jeg har fået at vide, at der er en borger, der gentagne gange har forsøgt at komme igennem til Jobcenteret, og det beklager jeg selvfølgelig meget, siger Jobcenterchef Bruno Hansen.

Derfor vil man nu forsøge at få politiet og køreskolen til at gøre en undtagelse og lade Jens Arp gå op til eksamen, på trods af det manglende gebyr.

- Vi vil forsøge at få Jens Arp til at tage eksamen alligevel. Vi vil gøre alt for at det kan lade sig gøre, siger Bruno Hansen.

Jens Arp vil nu få udbetalt den revalidering han har til gode, men det kan blive svært at bestå , selv om han skulle få lov til at deltage i onsdagens eksamen. På grund af Jobcentrets fejl er Jens Arp nemlig gået glip af de forberedende prøver. Hvis det ikke lykkes at bestå, ja så vil der gå helt til december før Jens Arp endelig kan kalde sig kørelærer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App