Jens Stenbæk: Vi trækker på erfaringerne fra Køge Sygehus

Portørerne protesterer over at skulle uddanne sig til serviceassistenter. Men det lader ikke til, at Region Sjælland har tænkt sig at droppe ideen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange portører er modstandere. 

For lige nu ønsker Region Sjælland er forene rengøringsfolk og portører, så de bliver en samlet gruppe. En gruppe, de kalder serviceassistenter, og som både skal kunne løse rengøringsopgaver og portøropgaver.

- Der er møde mellem 3F og FOA og vores administrative ledelse i næste uge, hvor man skal snakke sammen om, hvordan man kommer godt i gang med uddannelsesforløbet, siger Regionrådsformand, Jens Stenbæk, fra Region Sjælland. 

Vil nå frem til det bedste koncept

11. maj håbede ledelsen i Region Sjælland, at 130 rengøringsfolk, portører og ufaglærte serviceassistenter ville have meldt sig frivilligt til serviceassistentuddannelsen. Men dagen før deadline havde kun 50 sagt ja - og kun få af dem portører.

Hvis nu I står med 80, der ikke vil i uddannelse, vil I så tvinge dem til det? 

- Jeg synes, man skal afvente den dialog med vores faglige organisationer, som der er aftalt, der skal være i næste uge. Det er det, Regionsrådet har lagt vægt på hele processen igennem, og det er derfor, det har taget over tre år at nå hertil. Fordi vi netop gerne har villet involvere organisationerne i de pilotprojekter, der har kørt, således at vi har kunnet nå frem til det bedste koncept, siger Jens Stenbæk til TV ØST.

- Og det ønsker vi egentlig fortsat at gøre. 

Lytter I til kritikken?

- Vi har erfaringer med uddannede serviceassistenter på Køge Sygehus, hvor vi har haft det i mange år. Og der oplever jeg, at alle de opgaver, der er på Køge Sygehus bliver midst ligeså godt udført som på de øvrige sygehuse, lyder det fra Jens Stenbæk. 

Sektorformanden i FOA siger, at de faktisk også er meget bekymrede i Køge, fordi det kan godt være, at de har uddannelsen som serviceassistent, men de organiserer det helt opdelt - der er portører og der er rengøringspersonale. Er der overhovedet nogen muligheder for, at I lytter til den her kritik? 

- Vi lytter, og jeg har holdt flere møder med portørerne, der synes, at det er et godt koncept. Som FOAs repræsentant også siger, så er det en god uddannelse og vi skal finde en rigtig måde at implementere det på. Og der har Regionsrådet valgt at følge de anbefalinger, som vores HovedMEDudvalg er kommet med.