¨

Jens Stenbæk genopstiller ikke som regionsrådsformand

Venstres sjællandske gruppe har indstillet Folketingsmedlemmet Jacob Jensen (V) til at overtage posten som spidskandidat ved regionsrådsvalget næste år.

Formanden for Region Sjælland genopstiller ikke til det kommende valg i 2017. Hvis han skal prøve noget andet, skal det nemlig være nu, siger han.

Når borgerne på Sjælland i november 2017 skal stemme til regionrådsvalget, vil den nuværende formand, Jens Stenbæk (V), ikke være at finde på stemmesedlen.

Han har nemlig besluttet ikke at genopstille, skriver Sjællandske.

- Om et år har jeg været fuldtidspolitiker i 20 år, og jeg har 10 år tilbage på arbejdsmarkedet. Det har været en svær beslutning, for jeg har et drømmejob med opbakning og anerkendelse fra kollegaerne i regionsrådet og medarbejderne i regionshuset, siger Jens Stenbæk til Sjællandske og tilføjer:

- Men hvis jeg skal prøve noget andet, så skal det være nu.

Jacob Jensen som spidskandidat

Den sjællandske ledelse i Venstre har ikke kunnet finde en oplagt kandidat til at overtage titlen som spidskandidat til formandsposten inden for Venstres gruppe i Region Sjælland. Derfor har de spurgt Jacob Jensen (V), der sidder i Folketinget for Venstre, og som ikke blev tilbudt en ministerpost i den nye regering.

Og han har takket ja til at stå i spidsen for Venstre.

- Jens Stenbæk har meddelt, at han ikke genopstiller ved Regionsvalget til næste år. Venstres Regionsgruppe og Forretningsudvalg i Region Sjælland har indstillet, at de peger på mig, som hans efterfølger, skriver Jacob Jensen i et Facebook-opslag.

- At stå i spidsen for en organisation med cirka 17.000 medarbejdere og en omsætninger på over 18 milliarder kroner er en kæmpe opgave, hvorfor jeg er både stolt og ydmyg over deres opbakning.

Ifølge Sjællandske har Jacob Jensen fuld opbakning blandt Venstres medlemmer i regionsrådet. På et konstitueringsmøde i januar skal gruppen endeligt stemme om, hvorvidt han skal være partiets spidskandidat.

Der skal stemmes til kommunalvalget og regionsrådsvalget 21. november 2017.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App