Jehovas Vidner forkynder over telefonen

Jehovas Vidner er begyndt at ringe til folk for at komme ud med deres budskab. Det er nemlig ofte, at de går forgæves, når de stemmer dørklokker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jehovas Vidner:

Jehovas Vidner blev stiftet i 1881 af amerikaneren Charles Taze Russell, under navnet "Zion's Watch Tower Tract Society".

Navnet Jehovas Vidner er hentet fra den bibelske beretning i Esajas' Bog, kapitel 43. Verdensskuepladsen fremstilles her som en stor retssal: Folkenes guder opfordres til at føre vidner og vise at de har ret, sådan som de påstår, eller til at høre på dem der vidner for Jehova, og indrømme at det er dem der taler sandt.

Jehovas Vidner har ca. 14.500 medlemmer i Danmark.

Hvert Jehovas Vidne bruger i gennemsnit ca. 17 timer om måneden på det offentlige forkyndelses- og bibelundervisningsarbejde.

Danskerne har fået mere travlt og er sjældent hjemme. Derfor er det svært for Jehovas Vidner at få deres budskab bredt ud, når de går fra dør til dør for at forkynde. Det fortæller P4 Sjælland.

Det har fået Jehovas Vidner til at ringe til folk i stedet, hvis døren ikke bliver åbnet.

- Det enkelte vidne skriver husnummeret op, går hjem og finder telefonnummeret, og ringer så op til vedkommende, fortæller Erik Jørgensen, der er talsmand for Jehovas Vidner.

Flere opkald på vej
Jehovas Vidner foretrækker stadig det personlige møde, men nye boligblokke uden fri adgang til dørklokkerne er også med til at gøre det sværere at få skabt kontakt på hjemmeadresserne. Derfor er flere opkald på vej.

- Vi vil nok i de store byer i større udstrækning benytte os af telefonforkyndelse, siger Erik Jørgensen.

Se indslaget fra TV2 ØST den 7/4 2008.

/* */

/* */

Link:
Jehovas Vidners officielle hjemmeside