"Jeg kan være med til at gøre en forskel"

Lea Kristensen, 29 år, økonomiassistent, bor i Slagelse Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Nej – ikke endnu.

Plejer du at stemme?

Jeg har stemt til Kommunalvalget de sidste 2 gange og til Folketingsvalget de sidste 3 gange, men jeg kan ikke huske, hvad jeg stemte på. Når jeg har valgt ikke at stemme nogle gange, har det været fordi, jeg ikke helt har følt, det gjorde nogen forskel, og fordi jeg ikke helt kunne se den store forskel på dem, jeg kunne stemme på.

Hvordan finder du ud af, hvem du skal stemme på?

Jeg plejer at gå ind på de forskellige partiers hjemmesider og se, hvad deres mærkesager er. Hvis ikke de ret hurtigt er til at finde, går jeg videre til et andet parti. Jeg har også engang imellem taget en test, der viser, hvilket parti der passer bedst til de svar, jeg giver, men jeg kan ikke huske, om jeg stemte ud fra resultatet. Jeg vil nok også tage sådan en test i år og så gå ind på det parti, jeg passer til og se, hvad deres mærkesager er og også se på, hvad deres politikere står for.

Hvad lægger du vægt på, når du skal afgøre, hvem din stemme skal gå til?

Jeg kigger på, hvad deres politik er på børneområdet, og så hvad deres holdning er i forhold til ældreplejen.

Hvad skulle en politiker stå for, hvis vedkommende var optimal i forhold til dine interesser?

De skulle slå på noget omkring børnepolitik og miljø. Det sidste er jo det, vi skal leve i, og så går jeg op i, at alle er sikret en god institutionsplads til deres barn, og at det er en god plads og ikke bare lige det, der nu er tilbage. Og så skulle politikeren eller partiet også slå på aktiviteter til børn. Så fik de min stemme.

Hvad betyder det for dig at stemme?

Det betyder, at jeg har en stemme, og at jeg kan være med til at gøre en forskel. Det kan godt være, det ikke altid føles sådan, men det gør jo, at jeg kan være med til at bestemme, hvem der skal bestemme over mig.