Jann Sjursen forlader Kristendemokraterne

Kristendemokraternes nye abortkurs har fået den tidligere partiformand fra Næstved til at melde sig ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jann Sjursen, som gennem 12 år var formand for Kristendemokraterne, har meldt sig ud af partiet i protest mod den ny kurs på abortområdet.

Han har gennem længere tid været utilfreds med den ny formand, Bodil Kornbeks, modernisering af Kristendemokraterne. Og prikken over i'et kom fredag, da Kornbek lagde afstand til KD's tidligere "firkantede abortmodstand", fortæller Sjursen til politiken.dk.

- Jeg har meldt mig ud, fordi jeg gennem længere tid har været skuffet over Kristendemokraterne. Den seneste udmelding på et så centralt spørgsmål er dråben. Jeg er utroligt skuffet over, at man nu sadler om i spørgsmålet om abort, siger Jann Sjursen.

Han mener, at partiet nu står for et ændret menneskesyn.  Sjursen, som i dag er generalsekretær for Caritas, den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation i Danmark, har om nogen tegnet Kristendemokraterne. Han var partiets formand fra

1990 til 2002. I 1993-1994 var han energiminister i Poul Nyrup Rasmussens (S) regering. Han trak sig som landsformand i 2002 for at hellige sig hvervet som formand for folketingsgruppen.

Året efter trak han sig dog også fra den post i protest mod den nye formand, Marianne Karlsmoses linje. Bodil Kornbek tager hans udmeldelse med ophøjet ro:

- Det var forventet, siger hun til politiken.dk.