Jagten på indbrudstyve skærpes

Indbrudstyvene i Midt- og Vestsjællands Politikreds har travlt, og antallet af anmeldelser om indbrud fortsætter med at stige. Det har nu ført til, at politiet nedsætter en særlig gruppe, der udelukkende skal forsøge at finde frem til gerningsmændene bag de mange indbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra 2007 til 2008 boomede indbruddene med næsten 50 procent. Det fik dengang Midt- og Vestsjællands Politi til at etablere to særlige indsatsgrupper på området - en, der arbejdede i Karlslunde-området, og en, der var placeret Holbæk. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Den målrettede indsats, der varede fra november 2008 til sommeren 2009, var ikke uden effekt. Det lykkedes at vende udviklingen, og få indbruddene til at blive færre. Derefter blev grupperne opløst og indsatsen lagt ind under lokalpolitiet.

Fra den dag begyndte antallet af indbrud imidlertid igen at stige, og trods faldet først på året endte det samlede antal indbrud i 2009 med at ligge endnu højere end i 2008 - 5226 i alt, hvilket svarer til mere end 14 indbrud hver eneste dag året rundt.

Den udvikling har fået politiet til at reagere igen.

- Vi må konstatere, at indsatsgrupperne havde en effekt, og at vi ikke kunne holde de resultater, vi opnåede med dem, da de blev nedlagt, så vi er blevet klar over, at vi nødt til at gøre noget. Derfor har vi iværksat en ny indsatsgruppe, som er gået i gang 1. marts, siger politidirektør Anders Linnet.