Jagt på ulovligt fiskeri

Danmarks Sportsfiskerforbund har indledt jagten på ulovlige garn. Der bliver nemlig i stor stil fisket ørred og laks ulovligt. Og det går ud over bestanden og det miljø fiskene lever i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks Sportsfiskerforbund har sat jagten ind på ulovligt fiskeri. Der er oprettet en hjemmeside til formålet.

- På ulovlige.net kan man indrapportere ulovlige garn. Og så ligger det hele som dokumentation for ulovligheden. Så det er et fantastisk redskab for lystfiskere, siger Rune Hylby, lokalredaktør hos Danmarks Sportsfiskerforbund.

I dag var han på jagt efter ulovligt udsatte garn i Lammefjorden. Ørreden trækker langs kysten, og derfor er det ulovligt at sætte garn tættere end 100 meter fra land. Men i følge Rune Hylby så får en sort kilopris på 20-30 kroner fiskere til et bryde loven.

- Hvis man kan fange 3-400 kilo - ja måske op til mange ton - så er der jo penge i det, siger han.

Der var ikke umiddelbart nogle ulovlige garn at se i dag.

- Men, de bliver typisk også sat om natten og trukket op om morgenen, siger Rune Hylby, der forklarer, at fiskernes ulovlige net flere gange har afskåret ørrederne fra at svømme op i en tilstødende å.

Det betyder, at de ikke har mulighed for at gyde, og påvirker altså bestanden i flere år.

Hvis du ser et ulovligt garn må du ikke selvtage affære. I stedet skal man indrapportere det på hjemmesiden eller direkte til fiskerikontrollen.