¨

Jagt på ulovligt fiskeri

Foto: TV ØST

Danmarks Sportsfiskerforbund har indledt jagten på ulovlige garn. Der bliver nemlig i stor stil fisket ørred og laks ulovligt. Og det går ud over bestanden og det miljø fiskene lever i.

Danmarks Sportsfiskerforbund har sat jagten ind på ulovligt fiskeri. Der er oprettet en hjemmeside til formålet.

- På ulovlige.net kan man indrapportere ulovlige garn. Og så ligger det hele som dokumentation for ulovligheden. Så det er et fantastisk redskab for lystfiskere, siger Rune Hylby, lokalredaktør hos Danmarks Sportsfiskerforbund.

I dag var han på jagt efter ulovligt udsatte garn i Lammefjorden. Ørreden trækker langs kysten, og derfor er det ulovligt at sætte garn tættere end 100 meter fra land. Men i følge Rune Hylby så får en sort kilopris på 20-30 kroner fiskere til et bryde loven.

- Hvis man kan fange 3-400 kilo - ja måske op til mange ton - så er der jo penge i det, siger han.

Der var ikke umiddelbart nogle ulovlige garn at se i dag.

- Men, de bliver typisk også sat om natten og trukket op om morgenen, siger Rune Hylby, der forklarer, at fiskernes ulovlige net flere gange har afskåret ørrederne fra at svømme op i en tilstødende å.

Det betyder, at de ikke har mulighed for at gyde, og påvirker altså bestanden i flere år.

Hvis du ser et ulovligt garn må du ikke selvtage affære. I stedet skal man indrapportere det på hjemmesiden eller direkte til fiskerikontrollen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App