¨

Jacob Jensen: - Det er en spændende opgave

Jacob Jensen (V) bliver Venstres nye spidskandidat til posten som regionsrådsformand i Region Sjælland. Foto: TV ØST

01:23

Jacob Jensen (V) bliver Venstres nye spidskandidat til posten som regionsrådsformand i Region Sjælland.

1 af 2

Folketingspolitikeren, Jacob Jensen bliver Venstres nye spidskandidat til posten som regionsrådsformand. Den nuværende formand, Jens Stenbæk(V) har meddelt, at han ikke genopstiller.

Det er en glad Jacob Jensen, der netop er blevet udpeget som Venstres kandidat til regionsrådsformandsposten i Region Sjælland.

- Når man får chancen for at stå i spidsen for den region, jeg har været født og opvokset i og arbejdet i, og været valgt til Folketinget i igennem mange, mange år, så er det en opgave, man ikke kan sige nej til, siger han til TV ØST.

Støttes af regionsrådet

Det er Venstres Regionsgruppe og Forretningsudvalg i Region Sjælland, der har peget på folketingsmedlemmet som kandidat til formandsposten istedet for den nuværende formand, Jens Stenbæk (V), som har meddelt, at han ikke genopstiller.

- Det kom bag på mig. Jeg synes, Jens har gjort det rigtig, rigtig godt. Men jeg er selvfølgelig også glad for, at man fra organisationens (Venstre, red.) side, mener, at jeg kan være den, der kan afløse Jens. Det vil jeg gøre alt, hvad jeg magter, for at leve op til, siger Jacob Jensen (V) til TV ØST.

Regionen er en stor bolchebutik

Jacob Jensen (V) har været valgt ind i Folketinget siden 2005, men fik ingen ministerpost i seneste rokade.

Han fortæller da også, at han er klar til at tage handsken op som regionsrådsformand, hvis han skulle være så heldig at blive valgt.

Hvad,tror du, vil være mest spændende ved den opgave?

- Det er selvfølgelig at få en stor bolchebutik, som Region Sjælland er, med 17.000 medarbejdere og 17-18 milliarder kroner i omsætning, til at køre rundt, siger Jacob Jensen (Venstre) og fortsætter:

- Men ikke mindst at sikre, at noget af vores vigtigste velfærd, nemlig sundhedsområdet og psykiatriområdet, at det kommer til at spille så godt som overhovedet muligt. Men selvfølgelig også sikre den maksimale inflydelse til Region Sjælland og dens borgere i forhold til de mange forhandlinger, der også foregår udenfor regionen - altså i Christiansborgregi, ministre, økonomiaftaler og hvad det hedder alt sammen, siger han.

Jacob Jensen oplyser på Twitter, at han stopper i Folketinget pr. 1/1-2018, hvis han bliver valgt som ny Regionsrådsformand.

 

 

FAKTA: Jacob Jensen

Født 26. maj 1973 i Holbæk.
Gift med sygeplejerske Marie-Louise Jensen.

Medlemsperiode
Folketingsmedlem for Venstre i Sjællands Storkreds fra 13. november 2007.
Folketingsmedlem for Venstre i Vestsjællands Amtskreds fra 8. februar 2005 til 13. november 2007.

Parlamentarisk karriere
Finansordfører. Tidligere erhvervsordfører og kommunalordfører. Medlem af Finansudvalget, Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Færøudvalget, Grønlandsudvalget, Miljø- og Fødevareudvalget, Skatteudvalget og Sundheds- og Ældreudvalget.

Uddannelse og erhverv
Cand.merc.jur., Copenhagen Business School, fra 1992 til 1998.
Matematisk student, Holbæk, fra 1989 til 1992.

A.P. Møller (deltid), København, fra 2005 til 2007.
Kontorchef, A.P. Møller, København, fra 2002 til 2005.
Maersk UK, London, fra 2001 til 2002.
A.P. Møller, København, fra 1998 til 2001.

Tillidshverv
Medlem af bestyrelsen for Musholm A/S fra 2013. Medlem af bestyrelsen for Maribo Medico A/S fra 2013. Medlem af bestyrelsen for Grandhøjen A/S fra 2015.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App