Iværksættersucces på Lolland og Falster

Iværksætterne klarer sig rigtig godt på Lolland. Så godt, at det begynder at knibe med plads til nye virksomheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Iværksætterne strømmer til Lolland og Falster. Frithioff Nielsen, som er medejer af reklamebureauet Krydspunkt, valgte at starte sit firma op på Lolland i stedet for København.

 

- Grunden til at vi valgte Lolland var, at huslejen simpelthen var lavere. Det vil sige de penge kunne man så bruge andre steder. Og så er det væsentligt lettere at gøre sig positivt bemærket på et lille marked, siger Frithioff Nielsen.

 

Frithioff Nielsens virksomhed har nu overlevet to et halvt år og skal snart rykke ind i nye lokaler ved Holeby. Virksomheden er langtfra den eneste som klarer sig godt på Lolland og Falster. Nye tal viser, at 58 procent af de nystartede virksomheder stadig lever efter tre år. På landsplan er det tal kun 40 procent.

 

- Vi følger virksomhederne meget tæt og forsøger at hjælpe igennem den første svære tid. Mange har en god idé men mangler måske noget erfaring inden for eksempelvis markedsføring, og det hjælper vi så, siger formanden for Erhvervsrådet Lolland-Falster Peter Dan Petersen

 

Udsigterne til den nye Femern forbindelse har fået området til at blomstre. Siden 2002 er antallet af nye virksomhedsetableringer blevet firedoblet, og det giver problemer.

 

- Vi er løbet tør for erhvervsgrunde. Og specielt langs motorvejen er grunde meget eftertragtede, siger Peter Dan Petersen.

 

Kommunen forhandler lige nu med Miljøministeriet om at få lov at lave flere erhvervsgrunde.