¨

Iværksætterne skaber nye job i Kalundborg

Foto: TV ØST

Iværksætteriet er ved at løfte sig efter finanskrisen. Der bliver igen skabt nye job fra Kalundborg Kommunes iværksættere.

Det er især iværksætterne, der formår at skabe de nye job i Kalundborg. Faktisk er iværksætterne på samme niveau som før finanskrisen. Ifølge en pressemeddelelse foregår 13.000 ud af 19.000 arbejdspladser i kommunen nemlig i det private erhvervsliv.

Tallet har desuden også været stigende med omkring 250 nye job fra 2011-2013 og omkring hvert andet job er skabt af iværksætterhænder i 2011, oplyser kommunen.

 - Vi kan se, at der er en støt stigende tendens til at iværksætteriet udvikler sig positivt. Det tager noget tid for iværksætteriet at komme sig, men det er vigtigt for vores kommune, at vi både giver optimale vilkår for industrien og det eksisterende erhvervsliv, og samtidig får et stærkt iværksætteri, der skaber nye virksomheder med nye job. Det er godt at se, at det går fremad på den front, udtaler borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V).

De fleste nye job kommer dog fortsat fra de store virksomheder i Kalundborg. Arbejdspladserne fra industrien udgør 39 procent af den samlede private beskæftigelse.

- Vi har en stærk erhvervstradition i Kalundborg Kommune, og vi har klaret os rigtig godt på trods af finanskrisen. Hvor resten af landet har tabt job, har vi holdt os flot oppe, og de seneste år faktisk fået flere, fortæller Martin Damm.

Tallene er lavet af VækstVilkår Kalundborg, som udgiver af Center for Vækstanalyse for Vækstforum Sjælland. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App