¨

Iværksætter-succes på Lolland og Falster

Foto: TV ØST

Et målrettet kursus i iværksætteri for arbejdsløse på Lolland og Falster har givet rigtig gode resultater. Mange har startet egen virksomhed.

For 2 år siden startede Tasja Bruun fra Maribo sin egen guldsmedevirksomhed. I dag er hun flyttet fra sit værksted derhjemme til en forretning i Lollands Centret.

Det skyldes blandt andet et iværksætterkursus, hun var på for 2 år siden. Kurset er betalt af EU og bliver afholdt af konsulentvirksomheden Provi sammen med Business Lolland-Falster og de lokale jobcentre. Kurset har været afholdt af flere omgange siden 2011. 

Tasja Bruun mener, det gjorde en stor forskel for hende i forhold til at starte eget firma op.

- Det gjorde mig opmærksom på en masse ting, jeg ikke vidste, man skulle tænke over, når man overvejer at starte firma, og så fik jeg et stort netværk, siger Tasja Bruun.

 

Kursister starter egne virksomheder

Hun er ikke den eneste, der har haft stor glæde af kurset. Af de 146 arbejdsløse, der har været igennem et forløb, har 69 af dem startet egen virksomhed. Heraf har 51 stadig haft gang i forretningen efter 1 år. 

- Vi har set alle slags firmaer. Vi har set alt mellem himmel og jord. Det vil sige ganske enkelte små projekter, som den enkelte kan leve af, til store projekter hvor de skal ansætte folk, siger Søren Brusen fra konsulentvirksomheden Provi. 

Alle kursisterne er kommet med en idé til en virksomhed -men derfra kan der stadig være langt til at realisere et firma.

- Alt starter med den gode idé. Men det, der karakteriserer de her mennesker, det er, at de har kunnet se gevinsten personligt og økonomisk i at starte firma, siger Søren Brusen.

03:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App