Italienske robotter skal hjælpe til på sygehus

Det bliver det italienske firma Oppent S.p.A, der skal levere logistikrobotter til det fremtidige Sjællands Universitetshospital.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det koster tid og penge, når affald, bakker med mad og andre varer skal køres frem og tilbage på sygehusene - og det slider på medarbejderne. Men fremover skal meget af transporten på Sjællands Universitetshospital i Køge klares af robotter.

Nu er det afgjort, at det bliver det italienske firma Oppent S.p.A, der skal levere dem. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Robotterne kan selv afhente vogne og give besked til personalet, når de er nået frem til deres destination, og de skal dermed sørge for, at plejepersonalet slipper for mange logistikopgaver i løbet af deres arbejdsdag.

- Sjællands Universitetshospital i Køge satser på ny teknologi til gavn for patienter og personale. Fremover bliver logistik, teknologi og automatisering en stor del af hverdagen, når de nye og moderne bygninger står færdige, siger projektdirektør Helle Gaub i pressemeddelelsen.

Det betyder for eksempel, at robotterne kan afhente vogne med madbakker og fragte dem til de rigtige afdelinger.

Det bliver en robot som denne, der i fremtiden vil fragte varer rundt på Sjællands Universitetshospital.
Det bliver en robot som denne, der i fremtiden vil fragte varer rundt på Sjællands Universitetshospital. Foto: Oppent

Koster 23 millioner kroner

Det er COWI og GAIN, som har evalueret de tilbud, der kom på at levere robotter til sygehuset, og valget faldt altså på det italienske firma, som skal levere 35 selvkørende robotter for en pris på 23 millioner kroner.

Robotterne kommer til at køre døgnet rundt og have mere end 1200 transporter i døgnet. De første kommer i drift i 2022, og de sidste vil blive sat ind i forbindelse med indflytning i 2025.

Fakta: Sjællands Universitetshospital