It-system brød ned på alle testcentre: - Det er ikke optimalt, men alle er kommet til i dag

Over middag brød it-systemet ned på samtlige test- og vaccinationssteder i regionen. Fejlen blev dog hurtigt rettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgere klar til test og vaccination på regionens centre måtte først på eftermiddagen have lidt ekstra tålmodighed udendørs i vintervejret. 

Registreringssystemerne i test- og vaccinationscentrene gik ned over middag, og det gjorde, at en nødprocedure måtte træde i kraft. 

quote Når sådan noget sker, holder vi øje med, om der er lang kø. Står folk udenfor - i dag i snevejr?

Trine Holgersen, direktør, Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland

Det betød, at personalet måtte udfylde CPR-oplysninger i hånden og sætte dem på prøverne og så efterregistrere oplysningerne, når systemerne var oppe at køre igen. Det gjorde, at borgerne fortsat kunne komme til test, selvom det tog lidt længere tid.

- Når sådan noget sker, holder vi øje med, om der er lang kø. Står folk udenfor - i dag i snevejr?  Derfor har vi haft kontakt med vores områder for at høre, hvordan det ser ud. Det er en bekymring, der opstår, når it-systemerne går ned, siger Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland. 

Nogle borgere måtte fordrive 5-10 minutters ventetid i overdækkede ventetelte udendørs, men der er ikke kø mere, forsikrer Trine Holgersen.

Kender ikke årsagen til nedbruddet

Hos Region Sjælland er de i gang med at finde ud af, hvordan fejlen kunne opstå.

- Når sådan noget sker, så er der er en hel it-afdeling, der arbejder på højtryk for at få det op at køre igen. Det kan være et kabel, der forsvinder, hvis der graves, men det her var et nedbrud på alle centre, så det tyder på en mere systemisk fejl, siger Trine Holgersen.

It-systemerne kom hurtigt op at køre igen. Også her på Grimstrupvej i Næstved.
It-systemerne kom hurtigt op at køre igen. Også her på Grimstrupvej i Næstved.
Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Hun glæder sig over, at medarbejderne håndterede det og straks gik over til nødproceduren.

- For os er det vigtigt, at de borgere, der kommer ned og har en tid til test eller vaccine, får det gennemført. Så er vi selvfølgelig kede af, at der bliver en lille ventetid i denne sammenhæng, lyder det fra Trine Holgersen. 

- Personalet er så rutinerede i at håndtere de her nødprocedurer, det træner vi rigtig meget, så vi evner stadig at holde et pænt højt flow, selvom sådan noget sker. Alle er kommet til i dag - det er det, vi har hørt.