It-chef i region bad om dyrt stads i gave

I sag om bestikkelse afviser en tiltalt fra Region Sjælland, at han skjulte oplysninger om en særlig konto.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Det er da for vildt, som de malker."

Sådan skrev en salgschef i it-selskabet Atea i en intern mail, da en ansat i Region Sjælland bad om at få cognac som julegave til sig selv og sin chef. "Dyrt stads", kommenterede salgschefen.

Forinden havde han modtaget en mail fra en it-chef i regionen: "Ikke for at ligge pres på dig, men nedenstående link ville være en god julegaveidé til MSH og jeg" - og med et link til den ønskede spiritus.

Kom fra en særlig konto

Flaskerne - "monsterflot æske", lød det anerkendende fra it-direktør MSH - blev ikke betalt af Atea, men derimod med penge, der stod på en særlig konto, som kaldes 2840, hos Atea. Det var penge, som var optjent som regionens bonus af køb hos Atea. Pengene tilhørte regionen, men blev administreret af Atea.

Beskederne om de fine dråber fremlægges af Bagmandspolitiets anklagere torsdag i Retten i Glostrup, hvor såvel it-chefen som it-direktøren og en it-udviklingschef i regionen er under anklage for at have ladet sig bestikke med middage på dyre restauranter og rejser til for eksempel Dubai.

Betalte også restaurantbesøg

På femte dag i straffesagen afhøres it-chefen for første gang. Var han bekendt med, at konto 2840 betalte for cognac'en, vil specialanklager Jørn Thostrup vide?

- Pas, jeg husker det ikke, svarer han - hvorefter hans forsvarer gør opmærksom på, at julegaven ikke indgår som et påstået kriminelt forhold i sagen.

Pengene på 2840 blev især brugt til køb af varer og konsulenter. En del gik også til at dække regninger efter besøg på restauranter, og det var helt i orden, lader den tiltalte forstå.

- Det kunne i princippet være hvad som helst, siger han om brugen af kontoens penge.

Jævnligt fik han opgørelser over træk på kontoen, men han sendte dem ikke videre til regionens bogholderi. Han forsikrer dog, at han ikke skjulte oplysningerne for andre.

Nægter at relationer havde betydning

I november 2014 var it-chefen i Dubai og så et Formel 1-løb med tre tidligere Atea-chefer, som var langt fremme med at skabe et nyt selskab, 3Ait, der skulle gå i direkte konkurrence med Atea.

I Atea noterede en bekymret salgschef, at udbryderne i 3Ait havde "relationerne på plads" i forhold til it-chefen i regionen i forbindelse med et stort udbud. Men fra sin plads midt i retslokalet afviser it-chefen, at personlige relationer havde betydning.

- Overhovedet ikke. Udbuddet var relativt klart. Det var pris og intet andet, siger han.

På grund af en væsentligt lavere pris vandt rejsekammeraterne fra Dubai senere udbuddet, men dette blev dog kort efter aflyst.