Isoleret i eget hjem

En kvinde fra Slagelse er isoleret i eget hjem efter hun har gennemgået en mislykket hofteoperation, fordi Slagelse Sygehus ikke vil bevilge hende en kørestol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I snart to uger har Hanne Petersen været isoleret i sit eget hjem uden at kunne komme uden for en dør. Slagelse Sygehus vil ikke give hende en midlertidig kørestol, det, selvom hun har været igennem en række mislykkede hofteoperationer. Står det til Slagelse Sygehus må Hanne Petersen blive inden døre frem til midt i september, hvor hun kan få en ny hofteoperation.

Men i dag tog sagen så en drejning, da en privat mand satte sig for at hjælpe. George Kristensen på 82 år læste om Hanne Petersens forløb i Sjællandske, og besluttede at give den kørestol som hans nu afdøde hustru brugte videre.

- Det er noget forfærdeligt noget, at man ikke kan få hjælp, når man har brug for det siger han om hvorfor han valgte at træde til.

Det er hans barebarn, der har hjulpet ham med at fragte kørestolen frem, og Hanne Petersen er rørt over at få en kørestol fra en hun ikke kender:

- Det er så flot. Det her betyder jo at jeg komme ud nu.

Tilbage i 2010 fik Hanne Petersen indopereret en ny hofte i højre side, men det blev ikke vellykket og lige siden har hun døjet med gener som f.eks. en stafylokokinfektion.

11. juli i år blev hun opereret på ny, men igen opstod der komplikationer, og hun endte med at blive sendt hjem uden at have fået en ny hofte.

Praktiserende læge Tue Flindt Müller har været på sygebesøg hjemme hos Hanne Petersen og kender hendes forløb, og han forstår ikke hvorfor der ikke kan bevilges en kørestol:

- Hanne Petersen mangler 10-15 centimeter af sin lårbensknogle, og det vil sige at der ikke er kontakt mellem benet og bækkenet og derfor er det ikke mulig for hende at støtte. Hun kan kun humpe rundt på det ene ben, og skal hun nogle steder er det helt nødvendigt med en kørestol.

Lægefaglig direktør på Slagelse på Slagelse Sygehus holder fast i vurderingen af Hanne Petersen tilstand, og mener ikke der er grundlag for at bevilge yderligere hjælpemidler, og i deres retningslinjer står der ikke noget om at man også skal kunne bevæge sig udendøre.

- Vores retningslinjer er, at patienter skal kunne bevæge sig sikkert rundt i eget hjem og det kan Hanne Petersen ud fra den vurdering vores fysioterapeuter har lavet, og det er det vi forholder os til, siger han.