Islændinge vil fusionere Royal Unibrew

Dårligt salg og dyre råvarer betød lukning af Royal Unibrews bryggeri i Maribo og fyring af 300 ansatte. Nu anbefaler en storaktionær, at man fusionerer med et hollandsk sodavandsfirma.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kriseramte Royal Unibrew bør lade sig fusionere med et hollandsk sodavandsfirma for at komme ud af de store problemer, lyder opfordringen fra den islandske storaktionær FL Group. Det skriver børsen.dk.

Dårligt ølsalg og højere priser på de vigtige råvarer malt og humle er den direkte årsag til lukningen af Royal Unibrews bryggeri i Maribo og fyringen af 300 ansatte.

Islandske FL Group, der ejer 25 pct. af aktierne i det danske bryggeri, mener i følge børsen.dk, at en fusion med en anden af storaktionærens besiddelser, den hollandske sodavandsproducent Refresco, kan være løsningen for det skrantende bryggeri:

- Vi ejer Refresco, og man kan forestille sig, at der vil være positive synergier ved at kombinere de to selskaber," siger direktør for FL Group, Hannes Smarason, til børsen.dk.

Samtidig retter islændingen hård kritik mod bryggeriledelsen for de dårlige resultater:

- Jeg ved ikke, om ledelsen fortsat er troværdig. Vi er grundlæggende meget skuffede. Det er bydende nødvendigt, at der kommer en forklaring, hvilket vi ikke har fået, siger Hannes Smarason til børsen.dk.