Iscenesat salg af bankTrelleborg

Salget af bankTrelleborg blev i virkeligheden iscenesat af den tidligere direktør Carlo Chow i nært samarbejde med Sydbank, det skriver Sjællandske i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sjællandske bringer i dag historien om at salget i bankTrelleborg var iscenesat. 

Bestyrelsen i bankTrelleborg vidste reelt ikke, hvad der foregik, med lod sig overbevise om, at der til sidst ikke var andre muligheder end at sælge billigt til Sydbank. Sådan lyder påstanden fra formanden for Foreningen af Mindretalsaktionærer Jan Marcher, der sammen med advokat Eigil Lego Andersen foreløbig har gennemgået i hundredvis at papirer, der omfatter kontrakter, regnskaber, børsprospekt m.m. i sagen.

- Jeg mener, at hele handlen er udtryk for en yderst betænkelig moral fra Sydbanks side, siger Jan Marcher i dag til Sjællandske. Ikke alene sætter han spørgsmålstegn ved, om bankTrelleborgs børsprospekt i bund og grund var lovligt. Han mener også, at både den gamle bestyrelse og Finanstilsynet er blevet ført bag lyset i en sen nattetime mellem den 20. og 21 januar, hvor bankTrelleborg bad om at få hævet solvensprocenten til et niveau, der gjorde banken nødlidende.
Den skarpe kritik mod Sydbank, begrunder Jan Marcher med flere forhold.

- For det første var bankTrelleborg jo slet ikke nødlidende. Alene grundet sin egenkapital på 623 millioner, siger han og fortsætter, - Og så er det jo tankevækkende, at man på Sydbanks generalforsamling i sidste uge går ud og siger, at man »skønnede bankTrelleborgs værdi til ca. en milliard kroner. Der er jo noget af et spring til de 250 millioner, man betalte, konstaterer han.

Sydbanks administrerende direktør har ingen komentarer