Intet efterspil efter varselsskud

Det får ingen konsekvenser, at en soldat skød varselsskud op i luften, da en mand kastede med sten mod Vordingborg Kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var i orden, at en soldat under en vagtpatrulje på Vordingborg Kaserne skød op i luften. Det har den såkaldte disciplinarchef konkluderet. Varselsskud fra soldater på dansk jord hører ellers til sjældenheder.
 
Episoden i Vordingborg fandt sted en nat i slutningen januar, hvor en mand blev overrasket på kasernens område af vagter, mens han kastede med sten mod kasernens bygning. Soldaterne har forklaret, at stenkasteren var mellem 25 og 50 meter væk, men at de følte sig truet. Derfor anråbte de manden flere gange, men da han ikke reagerede, skød en af vagterne op i luften.
 
Selv om alt tyder på, at manden ikke var bevæbnet, men kun kastede sten, har disciplinarchefen for kasernen besluttet, at episoden ikke får et efterspil.
 
Det skyldes først og fremmest, at soldaten, der skød, i mellemtiden har sagt sin kontrakt op. De nærmere omstændigheder kan forsvaret ikke uddybe. Men var soldaten fortsat som konstabel, var konklusionen formentlig den samme, lyder det fra presseofficer ved Vordingborg Kaserne Svend Erik Frømsdorf .
 
- Man har ikke vurderet, at der er noget i det her, der gør, at han har overtrådt reglerne på det område, siger presseofficeren.
 
Et nærliggende spørgsmål i den sammenhæng er, hvordan en stenkaster kan udgøre en trussel for en bevæbnet gruppe soldater.
 
- Det kan du have ret i, men det er et spørgsmål om at se sagen i sin helhed, lyder det.