Intet dyrlægekartel

Forbrugerrådet har på baggrund af en rundspøge i forbrugermagasinet Tænk beskyldt landets dyrlæger for at aftale deres priser internt. Det har ikke noget på sig, siger dyrlægerne. TV2ØST tester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forbrugerrådet har på baggrund af en rundspøge i forbrugermagasinet Tænk beskyldt landets dyrlæger for at aftale deres priser internt. Det har ikke noget på sig, siger dyrlægerne. TV2ØST tester.  

Du skal se dig for. Ikke bare når du skal over vejen, men også når du skal vælge en dyrlæge. For der er store prisforskelle dyrlægerne imellem.  På trods af Forbrugerrådets beskyldninger om ens priser dyrlægerne imellem, viser en rundringning til flere af regionens dyreklinikker og hospitaler, at der er mange penge at spare, hvis du vælger dyrlæge med pengepungen i baghovedet.   

Netop for at skabe klarhed over prisforskelle forsøgte forbrugermagasinet Tænk at gennemføre en prisundersøgelse hos landets dyreklinikker. Men ud af 330 adspurgte klinikker valgte kun 24 at svare tilbage. Det fik Forbrugerrådet til at anklage dyrlægerne for bevidst at skjule deres priser. Det afviser Steen Korkholm, Dyrlæge på Slagelse Dyrehospital. 

- Der er fri konkurrence og det betyder, at man ikke må aftale priser, så det gør vi ikke, det viser vores priser netop også, understreger han.  

Umiddelbart virker dyrlægernes priser ikke påfaldende ens. Faktisk viser en rundspørge TV2ØST har fortaget store regionale forskelle. Eksempelvis koster en sterilisation af en kat på Næstved Dyreklinik 1225 kroner. Prisen stiger gradvis i Dianalund, Nakskov og Nykøbing Falster. Dyrest er det på Slagelse Dyrehospital, her er prisen 166 kroner, altså 26 % dyrere end i Næstved.  

Hos kunderne er det kvalitet der tæller, men prisen spiller også en rolle. Og Forbrugerrådets forslag om at dyrlægerne burde liste deres priser op på Internettet hilses velkommen, blandt andet af Nina Sarauw, der ejer to katte.   

- Så kunne man undersøge hvor store forskelle, der var. Hvis der kom sådan en hjemmeside, så var det noget jeg ville bruge.