Interne stridigheder i Dansk Folkeparti: - Det er regulær voksenmobning

Regionrådsmedlem i Region Sjælland Gitte Simoni melder sig ud af Dansk Folkeparti. Det skriver hun i et opslag på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Gitte Simoni har valgt at melde sig ud af Dansk Folkeparti. Det skriver hun i et opslag på Facebook.

- Det har bestemt ikke været en nem beslutning, og den har været længe undervejs. At være medlem af et parti er som at være i et forhold. Det seneste år har det desværre været et dårligt et af slagsen, hvor man bliver lidt for længe, prøver alt, selvom man godt ved, at forholdet er slut, skriver Gitte Simoni i et opslag på sin Facebook-profil.

Gitte Simoni fortsætter som løsgænger i både Roskilde byråd og i regionsrådet. 

- Men når et kapitel lukkes åbnes et nyt... For jeg er bestemt ikke færdig med at lave politik. Jeg BRÆNDER stadig for at gøre en forskel! Det skal jeg også fremover, og det glæder jeg mig til, skriver hun videre i sit Facebook-opslag.

Interne stridigheder

Flere medlemmer har valgt at forlade Dansk Folkeparti - også på Sjælland. Senest har Kristian Thulesen Dahl valgt ikke at genopstille for Dansk Folkeparti ved næste folketingsvalg, som også har ført til, at Søren Espersen overvejer sin fremtid i partiet. 

Læs også
Søren Espersen overvejer sin fremtid i Dansk Folkeparti
Læs også
Søren Espersen overvejer sin fremtid i Dansk Folkeparti

Men selvom flere afhoppere af partiet kritiserer Morten Messerschmidts ledelse af partiet, så mener Gitte Simoni fortsat, at han er den rette formand for partiet.

I stedet angiver hun et dårligt arbejdsmiljø med gruppeformand i regionsrådet Jan Herskov og Merete Dea Larsen i Roskilde byråd som årsag til, at Gitte Simoni stopper i Dansk Folkeparti.

quote Der er ikke nogen, der skal blive syge af at lave politik, og det har jeg været det sidste halve år.

Gitte Simoni, regionrådsmedlem.

- Det er regulær voksenmobning. Det er udfrysning. Det er larmende tavshed, og så er det bare ubehagelige angreb i min lokalforening, siger Gitte Simoni.

- Der er ikke nogen, der skal blive syge af at lave politik, og det har jeg været det sidste halve år. 

Har du selv været skyld i de her stridigheder, eller ser du det kun som udefrakommende faktorer?

- Jeg ser det som udefrakommende faktorer. Selvfølgelig har man altid selv en rolle, men jeg kan simpelthen ikke se, hvad jeg skulle have gjort galt i de mange år, jeg har været medlem af partiet, siden jeg skal behandles på den måde, siger det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti.

Modpart genkender ikke billede

TV2 ØST har talt med både Merete Dea Larsen og Jan Herskov. Ingen af dem genkender det billede, som Gitte Simoni maler. De mener ikke, at de har udført voksenmobning mod Gitte Simoni.

- Den er lidt langt ude for at sige det ligeud, siger Merete Dea Larsen, da hun bliver fremlagt kritikken.

Ifølge Merete Dea Larsen har hun selv været skidt i et halvt år på grund af dårligt arbejdsmiljø. Hun mener, at Gitte Simonis historie er med omvendt fortegn, og at det er hende selv, der er blevet dårligt behandlet.

- Jeg kaldte Christiansborg ud for flere år siden for at sætte os ned og få dem til at opføre sig ordentligt, fordi jeg fortalte, hvordan de gik og talte om mig i baglandet. Hvordan de gik i medierne om min person. Hvordan de gik og talte bag om min ryg, hvor folk tog fat i mig og fortalte, hvad der foregik, siger Merete Dea Larsen.

quote Engang imellem skal man måske kigge indad i stedet for bare at skyde på alle andre.

Jan Herskov, regionrådsmedlem, Dansk Folkeparti.

Merete Dea Larsen fortæller, at gruppen har været svær at styre med blandt andet Gitte Simoni som medlem. 

- Der har ikke været voksenmobning. Der har været et dårligt arbejdsmiljø, siger Jan Herskov, da TV2 ØST efterfølgende kontakter ham.

Jan Herskov mener, at der har været en dårlig stemning internt, siden Gitte Simoni ikke blev valgt som spidskandidat. Han fortæller, at hun har været i dårligt humør, og har ikke rigtigt villet deltage i festen, som hun gjorde før.

- Jeg havde en snak med hende i sidste uge, hvor jeg sagde til hende, at vi er nødt til at gøre noget ved vores arbejdsklima og vores samarbejde. Dér havde vi en snak på tre kvarter til en time. Der blev vi enige om, at vi blev nødt til at have et bedre samarbejde, siger Jan Herskov.

- Engang imellem skal man måske kigge indad i stedet for bare at skyde på alle andre.

quote Jeg skal være løsgænger og forhandle som ethvert andet parti frem mod budgetforhandlingerne i både regionsrådet og byrådet.

Gitte Simoni, regionrådsmedlem.

Gitte Simoni holder fast i, at hun har haft en dårlig oplevelse. Også efter hun bliver ringet op igen om Merete Dea Larsens og Jan Herskovs kritik.

- Jeg ved jo bare, hvad jeg har oplevet, og så er det ligesom det, siger Gitte Simoni. 

Tid med familien

Selvom Gitte Simoni nu har meldt sig ud af Dansk Folkeparti, vil hun fortsætte i politik. 

- Nu skal jeg passe på mig selv for første gang i rigtig lang tid. Jeg skal være løsgænger og forhandle som ethvert andet parti frem mod budgetforhandlingerne i både regionsrådet og byrådet (red. Roskilde byråd), for jeg er et politisk menneske, og jeg brænder for at lave politik, og det gør en politisk udmeldelse fra partiet bestemt ikke noget ved, siger hun.

Gitte Simoni har stadig ikke taget stilling til, om hun melder sig ind i et nyt parti.

- Når man har været medlem af et parti hele sit voksenliv, så er det ikke noget, man bare lige gør for sjov. Det er en rigtig stor beslutning, og jeg skal tænke mig rigtig godt om, og jeg skal finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Og det tror jeg, at jeg og min familie skal have noget ro til at finde ud af, siger hun.