International uddannelse i Vordingborg

Danmark får for første gang en international læreruddannelse - og uddannelsen skal ligge i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborg Seminarium har fået bevilget EU støtte til at udvikle og udbyde en international læreruddannelse. Seminariet er den første uddannelsesinstitution i Danmark, der kan tilbyde dette, og allerede til sommeren 2008  kan de første internationale - og danske - studerende melde sig til.

Vordingborg Seminarium har  i over 125 år udbudt dansk læreruddannelse - og dét bliver det ved med. Men for 3 år siden udbød Vordingborg Seminarium som det første - og hidtil eneste - seminarium i Danmark en dansk læreruddannelse på engelsk, sideløbende med den danske læreruddannelse.

Med afsæt i de erfaringer, som Vordingborg Seminarium her har indsamlet, har seminariet nu fået mod på  en decideret international læreruddannelse, der er udviklet med afsæt i en bredere kulturbaggrund end den danske.

- Der er væsentlige forhold, som ikke indgår i en dansk læreruddannelse, men som er af betydning, hvis de studerende skal se sig selv som undervisere i en mere global sammenhæng, siger Kirsten Fugl, leder af international afdeling på Vordingborg Seminarium.

- Vi har derfor taget initiativ til - i samarbejde med 5 universiteter fra Europa - at ansøge om udvikling af en international læreruddannelse med et bredere kulturgrundlag. Det bliver en læreruddannelse, der sigter mere bredt på det internationale uddannelsesmarked, fortæller hun.

Vordingborg Seminarium er valgt som hovedkoordinator af hele det store projekt. Der er allerede planlagt konferencer i en del lande, og første møde bliver i Vordingborg hvor ledende uddannelsespersoner fra de involverede lande skal deltage.