Intern krise i jobcenter ryster HK

Uoverensstemmelser mellem medarbejdere og ledelse i Jobcenter Slagelse har sendt arbejdspladsen ud i en krise, der ryster fagforbundet HK.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medarbejderne i Jobcenter Slagelse har mistet tilliden til ledelsen og har opfordret deres tillidsmænd til at trække sig fra samarbejdssystemet på arbejdspladsen. Sådan en udmelding er langt fra almindelig, og derfor er fagforbundet HK rystet over sagen, skriver Sjællandske.

- Samarbejdsklimaet i Jobcentret er betændt lige nu, men det overrasker mig alligevel, at medarbejderne har følt det nødvendigt at tage så drastiske midler i brug i et forsøg på at råbe den kommunale ledelse og borgmesteren op, siger Michael Rosenberg, der er formand for HK Kommunal Sjælland.

Stress og langtidssyge

Det har tidligere været fremme, at jobcentret havde problemer med borgere, der kom i klemme i systemet - både på grund af lovgivningen, men også på grund af kulturen på stedet og for meget at lave for den enkelte medarbejder. Desværre har Michael Rosenberg også knap så gamle historier om flere langtidssygemeldinger og ansatte, der er gået ned med stress.

HK har nu bedt om et møde med Slagelse Kommunes borgmester Sten Knuth (V), jobcenterchef Torben Bahn og uddannelsesdirektør Vivi Lindhardt samt de relevante fagorganisationer. Mødet er planlagt til den 16. april.