¨

Integration giver problemer

Foto: TV ØST

På den ene af byens store skoler er der godt fyldt op med fremmedsprogede elever, på den anden er der næsten ingen. Politikerne i Kalundborg vil derfor udveksle elever mellem de to skoler. Det rammer hårdt i nogle familier.

Kalundborg kommune vil nu ændre på skoledistrikterne for børnehaveklasserne, for at fremme integrationen af tosprogede elever. Dermed risikerer flere familier, at skulle sende deres børn af sted med bus i 45 minutter for at komme i skole.

Ændringen af skoledistrikterne skal benyttes til at sende sende en god håndfuld fremmedsprogede børnehaveklassebørn til Nyrupskolen, og børn med ren dansk baggrund fra Nyrupskolen til skolen på Herredsåsen. Og det giver problemer for forældre til børn på Nyrupskolen.

- Vi har en datter som går i 2. klasse på Nyrupskolen, og vi har haft en forventning om, at vores søn også skulle starte der efter sommerferien. Men det sætter de nye skoledistrikter en stopper for. Så det får stor betydning for vores familie, siger en vred Anja Larsen i dag til TV2ØST.

På Nyrupskolen er der 5 tosprogede elever, og ingen nye er på vej. På skolen på Herredsåsen er der 160 tosprogede elever og 40 nye er på vej.

- Der er en meget høj koncentration af tosprogede elever på Skolen på Herredsåsen. Mere end 4 ud af ti børn, der skal starte til sommer er tosprogede, og på Nyrup Skolen er der 0. Derfor er det nødvendigt, at gøre noget, siger formanden for Udvalget for børn og unge, Martin Damm, Venstre.

I aften er der debatmøde om kommunens planer om en bedre integration af tosprogede elever.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App