Ingen vil bo i fire handicapboliger

Fire tomme handicapboliger koster hver måned Odsherred Kommune tusindvis af kroner. De unge handicappede, som boligerne er beregnet til, vil nemlig ikke bo i dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Topmoderne og handicapvenlige lejligheder. Men ingen vil bo i dem.

- Der er meget støj her, faktisk hele døgnet kører der store lastbiler forbi her, siger Dorthe Bech, som er førtsidpensionist.

Tanken var ellers så god, da Odsherred kommune i 2006 opførte 7 lejligheder til yngre handicappede her i Asnæs.

- I stedet for at de unge skal sidde på plejecentre og andre steder, så laver vi et godt fællesskab, så man kommer ud i samfundet. Det er det der er meningen, forklarer formanden for socialudvalget i Odsherred, Herluf Forchhammer (SF).

Målgruppen er unge handicappede, der skulle få bedre service og et bedre socialt liv. De tre øverste lejligheder er allerede lejet ud. Blandt andet til Dorthe Bech og Jens Kjær Hansen.

- Jeg synes, at det er godt nok at bo her på første sal - det kan jeg godt lide, siger Dorthe Bech.

Men imens står stueetagen tom på ottende måned.

- Det er fordi, at der er meget larm. Folk kan kigge ind og banke på ruderne. Der er for meget uro hernede, mener Jens Kjær Hansen.

Handicaprådet i Odsherred forstår ikke, at de unge, som kommunen henviser, takker nej til lejlighederne. Næstformanden er glad for kommunens initiativ.

- Før i tiden gjorde man det, at man gemte de handicappede. Og ved at man har bygget det så centralt i en by, som man har her, så har man fået placeret de handicappede blandt almindelige mennesker, siger næstformand i Handicaprådet i Odsherred, Eddie Tersløse-Jensen.

De fire tomme lejligheder koster Odsherred Kommune omkring 25.000 kr om måneden. Og det ærgrer borgmester Finn Madsen.

- Jeg er nærmest ked af det, og jeg håber, at vi får lejet det ud hurtigst muligt, siger han.

Kommunen og bygherren vil nu forsøge sig med materede ruder ud mod gaden, for at gøre lejlighederne mere attraktive for de handicappede.