Ingen vagtlæge (Video)

For at tilgodese beboere i udkantsområder er der blevet oprettet loklale lægevagtskonsultationer, blandt andet i Ringsted og på Møn. Men der er bare ikke nogen læge, når patienterne har brug for det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For to uger siden fik 2-årige Signe høj feber, ondt i nakken og røde pletter på kroppen. Symptomer, der gjorde hendes mor Lene Lund bekymret.

- Jeg bliver jo forskrækket, og jeg tænker straks, at det kan være meningitis, siger Lene Lund.

Derfor ringer Lene Lund til vagtlægen for at høre, om hun kan komme til den lokale konsultation i Stege med datteren. Men det er ikke en mulighed, får hun at vide. Der er ikke nogen læge i Stege, der kan hjælpe hendes datter. Hun må i stedet tage en times køretur til vagtlægen i Vordingborg med datteren på bagsædet.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090209_vagtlaege.flv]

- I Signes tilfælde var der ikke nogen udvej. For hun var sløj, og vi skulle have hende tilset. Men det er ikke spor rart at køre med et barn på to år, der er ked af det, siger Lene Lund.

Hos Patientforeningen er man ikke imponeret over ordningen med de lokale lægevagtskonsultationer og mener at det giver beboerne falsk tryghed.

- Det stiller dem i en frygtelig problemstilling. De tror, at de har noget, men det har de ikke, når det kommer til stykket. De har ikke adgang til lægehjælp, lige såvel som man burde have, uanset hvor man bor i landet, siger næstformand Villy O. Christensen til TV2 ØST.

Heldigvis havde 2-årige Signe ikke meningitis, men bare influenza, og hendes mor håber nu bare på, at der går lang tid, før familien igen får brug for en vagtlæge.