Ingen stresspolitik

Stress. Det har været et af nøgleordene blandt medarbejderne i de nye kommuner. Alligevel er det de færreste steder, hvor der findes en nedskrevet stresspolitik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Vordingborg Rådhus er der travlt. Tillidsmand på jobcenteret Lene Suldrup mærker hele tiden presset omkring sig. 

- Der er rigtig travlt, og folk bliver selvfølgelig også stressede. En af mine kollegaer gik ned med flaget, men er heldigvis tilbage igen, siger Lene Suldrup. 

På trods af problemerne er der i Vordingborg Kommune ikke lavet nogen nedskrevet stresspolitik. I overenskomsten fra 2005 stod der ellers, at alle kommuner skulle have en politik om stress. 

- Det er ikke godt nok, at man ude i kommunerne ikke har fået lavet en stresspolitik. En politik kræver et budget, og et budget er lig med handling, siger arbejdsmiljøkonsulent Niels Jacobsen fra HK Kommunal. I stedet for arbejder man med nogle andre redskaber i Vordingborg Kommune. 

- Vi giver afdelingerne nogle værktøjer til at sætte mål og prioritere. Ofte er det jo en benhård prioritering, der skal til, når man har travlt, siger HR- udviklingskonsulent Jette Nielsen fra Vordingborg Kommune. 

Lige nu arbejder man i kommunen på en stresspolitik, men kan ikke give et bud på, hvornår den er færdig.