¨

Ingen penge at spare på grænse-øl

Foto: TV ØST

Mange sjællændere gør en rigtig skidt forretning, når de kører ned og handler syd for grænsen.

I en beregning af et gavmildt grænseindkøb for en sjællander, der har 100 kilometer til Rødby Puttgarden i bil, vil personen spare flere hundrede kroner ved at blive hjemme. Det skriver DR Sjælland.

I beregningen er der taget udgangspunkt i gode her-og-nu-tilbud syd for grænsen i uge 45. Der er til gengæld også taget højde for, hvad der findes af gode tilbud i de tre største dagligvaremarkeder på dansk jord i den samme uge.

Indkøbslisten indeholder bl.a. 10 kasser sodavand, 10 kasser øl tre flasker mærkevare-spiritus, samt et kilo marcipan og et kilo slik.

For selvom der spares godt 500 kroner på at købe varerne i tyskland, viser en beregning FDM har lavet, at den reelle pris for bilturen, der blandt andet indbefatter benzin og slid er 500 kr. Oveni kommer at den billigste returbillet, det er muligt at få på overfarten er 300 kroner. Sidst - men ikke mindst - vil det være de færreste, der klarer en dagsrejse uden at bruge i omegnen af 100 kroner på diverse fornødenheder.

Den samlede pris for de tyske indkøb plus rejseudgifter blev totalt på 2.300 kr.  Den samlede pris for de danske indkøb af de fuldstændig samme varer er 350 kr. billigere. Nemlig 1.950 kr.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App