Ingen pasning i Guldborgsund

Hvis ikke der kommer en løsning på overenskomstforhandlingerne for pædagogerne, så strejkes der i Guldborgsund fra april. Kommunen har ingen plan for, hvordan børnene så skal passes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forhandlingerne om lønnen for blandt andet pædagogerne er brudt sammen i overenskomstforhandlingerne.

Fagforeningen BUPL meldte torsdag ud, at der er meget stor sandsynlighed for, at der bliver varslet strejke til april. Hvis det sker, så står kommunen reelt uden muligheder for at passe børnene.

- Vi vil jo selvfølgelig også være i kontakt med kommunernes landsforening med henblik på at se, om vi har mulighed for at lave en eller anden form for nødpasning. Men det tror jeg bliver i meget, meget begrænset omfang, at vi kan gøre det, siger Jens Erik Boisen, der er børne- og skoleudvalgsformand i Guldborgsund Kommune.

Udvalgsformanden opfordrer derfor forældrene til at finde alternative pasningsmuligheder til børnene, hvis strejken skulle komme.

Forældrene til børnene i Skovbørnehaven Skovtrolden forstår pædagogernes situation, også selv om en strejke vil ramme hele familien hårdt.

- For folk der har to jobs og ikke noget familie hernede, så er det et stort problem, siger Nikolai Andersen, der er far til Benjamin og som bor med familien i Guldborgsund kommune.

Kommunen er en af ti af landets kommuner, som er udvalgt af BUPL til at strejke, hvis ikke fagforeningen får sine krav til højere lønninger opfyldt.