Ingen myggeplage i år

Den tørre forsommer har forhindret myggenes æg i at klække, og det giver meget få myg i år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Havefesterne bliver mere behagelige i år. Der er stort set ikke en myg i sigte, og det kommer der formentlig heller ikke. Det vurderer seniorforsker Michael Kristensen fra Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr, Aarhus Universitet.

Seertjek:

/* */

Æggene klækker ikke
- Den tørre forsommer gjorde, at mange små pytter og midlertidige vandhuller ganske enkelt tørrede ud eller aldrig opstod. Derfor bliver langt de fleste af de æg, myggene lagde sidste år, liggende i stedet for at klække, forklarer Michael Kristensen til Bolius.dk.

Han fortæller, at der er så bemærkelsesværdigt få myg i år, at det har været et samtaleemne blandt ham og hans forskerkolleger.

Højsæsonen er ovre
- Myggenes højsæson er normalt i maj og juni, mens den klinger af her i juli og ind i august. Så med mindre sommervejret pludselig skulle skifte om og blive både lunt og vådt, tror jeg faktisk, at vi først for alvor ser myggene igen næste år, siger Michael Kristensen.

Myggenes æg kan nemlig klare sig i flere år. Derfor kan de myg, vi ikke ser i denne sommer, snildt nå på vingerne i 2009 eller 2010, hvis omstændighederne er gode nok.