Ingen læge i Søllested

Omkring 1300 patienter i Søllested på Lolland står fra i morgen uden læge. Men det er der ikke nogen, der har fortalt dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Læge Per Schmidt Petersen har været læge i Søllested i 35 år. Men tirsdag var hans sidste arbejdsdag, fra i morgen lukker klinikken, og han går på pension.

Der er bare ikke nogen af hans patienter der ved, at de fra i morgen kan regne med at få telefonsvarer i røret, hvis de ringer til lægen.

- Jeg aner jo ikke hvor jeg skal henvende mig fra i morgen, og fordi jeg har diabetes har jeg ofte kontakt med lægen, siger Per Mørk, der er patient hos Per Schmidt Petersen og tilfældigt fandt ud af at klinikken ville lukke, da han ringede for at få en ny recept.

Per Schmidt Petersen kan godt forstå, at hans patienter er utilfredse med at de ikke har fået information om lægeskift. Han havde fået at vide at Region Sjælland ville sende breve ud.

- Jeg fik at vide midt i december at jeg ikke skulle fortage mig noget, og at Region Sjælland ville informere mine patienter senest i uge 51, siger Per Schmidt Petersen.

Hos Region Sjælland forklarer man miseren med at man her ikke har vidst at Per Schmidt Petersen stoppede den ottende januar, men regnede med, at han ville stoppe første februar.

Men fordi Per Schmidt Petersen holder 14 dages ferie inden han stopper, holder han altså i dag.

- Vi sender brevene ud til de pågældende i morgen, det er fast procedure at vi sender information om lægeskift ud 14 dage før lægen stopper, siger Flemming Nielsen, Direktør i Region Sjælland.